Stali czytelnicy mojego bloga zauważyli już zapewne, że uwielbiam pasty do chleba ma bazie pestek dyni. Tak bardzo je lubię ze względu na ciekawy smak, duże właściwości odżywcze i dobrą konsystencję. Kocham kombinować przy moich smarowidłach. Wrzucam do blendera co mam pod ręką, dodaję ziół i nierzadko wychodzi z tego naprawdę pyszna pasta. Dzisiejsza zasługuje na publikację. Polecam!
Składniki na 400 ml pasty:
1 szklanka pestek dyni,
4 świeże pomidory,
2 łyżki octu jabłkowego,
1 łyżka oliwy,
2 ząbki czosnku,
1 łyżeczka soli,
1/4 łyżeczki pieprzu,
1/2 łyżeczki kurkumy w proszku.
Wykonanie:
Wszyskie składniki umieszczmy w kielichu blendera o dużej mocy i przerabiamy na pastę o gładkiej konsystencji. Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz