środa, 25 września 2019

SMACZNA I ZDROWA PASTA KANAPKOWA (z pestek dyni i pomidorów)

Stali czytelnicy mojego bloga zauważyli już zapewne, że uwielbiam pasty do chleba ma bazie pestek dyni. Tak bardzo je lubię ze względu na ciekawy smak, duże właściwości odżywcze i dobrą konsystencję. Kocham kombinować przy moich smarowidłach. Wrzucam do blendera co mam pod ręką, dodaję ziół i nierzadko wychodzi z tego naprawdę pyszna pasta. Dzisiejsza zasługuje na publikację. Polecam! 




Składniki na 400 ml pasty:

1 szklanka pestek dyni,
4 świeże pomidory,
2 łyżki octu jabłkowego, 
1 łyżka oliwy,
2 ząbki czosnku,
1 łyżeczka soli,
1/4 łyżeczki pieprzu,
1/2 łyżeczki kurkumy w proszku.

Wykonanie:

Wszyskie składniki umieszczmy w kielichu blendera o dużej mocy i przerabiamy na pastę o gładkiej konsystencji. Smacznego!!! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz