sobota, 30 lipca 2016

DWUSKŁADNIKOWE KOKOSANKI

Przedstawiam dwuskładnikowe ciasteczka ze "śmieci", a dokładniej z pulpy po produkcji domowego mleka kokosowego, oraz banana. Dzieci za nimi przepadają (sprawdzone na mojej Jagódce i jej małych przyjaciołach), dorośli też się zajadają ze smakiem i są zaskoczeni ich minimalnym składem.

Takie ciasteczka zabieramy na wizytę do znajomych, gdzie serwuje się słodycze, których wolę, by moja córka nie jadła. Zawsze z zadowoleniem wybiera swoje ciasteczka i jest bardzo usatysfakcjonowana. Inne maluchy też często wolą jeść Jagódkowe smakołyki. Polecamy całą rodziną, bo są pyszne, proste i szybkie w wykonaniu, tanie i zdrowe!




Składniki na 10 ciasteczek:

Pulpa po produkcji mleka kokosowego z jednego kokosa lub 1 szklanka wiórków kokosowych,
1 banan.

Wykonanie:

Banana rozgniatamy widelcem, następnie dodajemy pulpę. Wszystko dokładnie mieszamy. Formujemy ciasteczka o średnicy 3-4 cm i grubości 3-5 mm. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez pół godziny (funkcja: termoobieg). Smacznego!