piątek, 19 sierpnia 2016

WITARIAŃSKI DESER. BRZOSKWINIE Z CZEKOLADOWYM MUSEM.

W naszej kuchni już powoli zaczyna brakować miejsca na sezonowe owoce. Zaopatrujemy się w nie tonami, a jemy codziennie kilogramami. ;-) Dziś postanowiłam podać je w ciekawej formie. Sałatka owocowa, koktajl to już nuda, czas więc na ... brzoskwiniowe łódeczki z karobowym wnętrzem. Wyglądały super, smakowały jeszcze lepiej. W sam raz na poczęstunek dla gości. Rarytas!!!



Składniki na 4 porcje:

2 brzoskwinie,
1/2 awokado,
2 łyżki karobu,
1 łyżeczka wegańskiego słodzidła: syrop z agawy, klonowy, daktylowy...,
1/4 łyżeczki wanilii w proszku,
maliny.

Wykonanie:

Brzoskwinie pozbawiamy pestek i wypełniamy kremem z awokado (rozgniecione widelcem awokado + karob + wanilia + słodzik). Dekorujemy malinami. Smacznego!