piątek, 16 listopada 2018

KAPUSTA Z KAPUSTĄ, CZYLI MIX KAPUSTY ŚWIEŻEJ I KISZONEJ Z DUŻĄ ILOŚCIĄ CZOSNKU, OLIWĄ I SEZAMEM

Idealna do obiadu lub na obiad! Surówka perfekcyjnie skomponowana pod względem smakowym i zdrowotnym. Świeża kapusta pełna witamin i minerałów w połączeniu z bogatą w bakterie probiotyczne kapustą kiszoną. Z dodatkiem czosnku, oliwy i sezamu tworzy rajskie pożywienie! 😇❤☘

Już chyba nie może być taniej i zdrowiej! Kocham i zjadam jej pełną michę zapominając o dokładnym przeżuwaniu. 😋 Polecam i Wam!

Sałatkę, o której dziś piszę zalecam przygotować z domową kapustą kiszoną! Przepis znajdziecie TUTAJ.



Składniki na 2 porcje:

4 szklanki poszatkowanej białej kapusty,
1 1/2 szklanki kapusty kiszonej z TEGO przepisu,
4 łyżki podprażonego sezamu,
4 łyżki oliwy z oliwek,
4 ząbki czosnku,
1 łyżeczka soli kamiennej,
1/4 łyżeczki pieprzu.

Wykonanie:

Oliwę, przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy łączymy/mieszamy na sos.

Poszatkowaną kapustę mieszamy z odciśniętą (pozbawioną soku) kapustą kiszoną. Polewamy sosem, posypujemy sezamem i ponownie mieszamy. Zjadamy solo lub z kromką domowego chleba (możemy dodać do sałatki pokrojony w kostkę chleb). Pycha! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz