Idealna do obiadu lub na obiad! Surówka perfekcyjnie skomponowana pod względem smakowym i zdrowotnym. Świeża kapusta pełna witamin i minerałów w połączeniu z bogatą w bakterie probiotyczne kapustą kiszoną. Z dodatkiem czosnku, oliwy i sezamu tworzy rajskie pożywienie! 😇❤☘
Już chyba nie może być taniej i zdrowiej! Kocham i zjadam jej pełną michę zapominając o dokładnym przeżuwaniu. 😋 Polecam i Wam!
Sałatkę, o której dziś piszę zalecam przygotować z domową kapustą kiszoną! Przepis znajdziecie TUTAJ.
Już chyba nie może być taniej i zdrowiej! Kocham i zjadam jej pełną michę zapominając o dokładnym przeżuwaniu. 😋 Polecam i Wam!
Sałatkę, o której dziś piszę zalecam przygotować z domową kapustą kiszoną! Przepis znajdziecie TUTAJ.
Składniki na 2 porcje:
4 szklanki poszatkowanej białej kapusty,
1 1/2 szklanki kapusty kiszonej z TEGO przepisu,
4 łyżki podprażonego sezamu,
4 łyżki oliwy z oliwek,
4 ząbki czosnku,
1 łyżeczka soli kamiennej,
1/4 łyżeczki pieprzu.
Wykonanie:
Oliwę, przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy łączymy/mieszamy na sos.
Poszatkowaną kapustę mieszamy z odciśniętą (pozbawioną soku) kapustą kiszoną. Polewamy sosem, posypujemy sezamem i ponownie mieszamy. Zjadamy solo lub z kromką domowego chleba (możemy dodać do sałatki pokrojony w kostkę chleb). Pycha!
4 szklanki poszatkowanej białej kapusty,
1 1/2 szklanki kapusty kiszonej z TEGO przepisu,
4 łyżki podprażonego sezamu,
4 łyżki oliwy z oliwek,
4 ząbki czosnku,
1 łyżeczka soli kamiennej,
1/4 łyżeczki pieprzu.
Wykonanie:
Oliwę, przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy łączymy/mieszamy na sos.
Poszatkowaną kapustę mieszamy z odciśniętą (pozbawioną soku) kapustą kiszoną. Polewamy sosem, posypujemy sezamem i ponownie mieszamy. Zjadamy solo lub z kromką domowego chleba (możemy dodać do sałatki pokrojony w kostkę chleb). Pycha!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz