Pasta do chleba pt: "NIC PROSTSZEGO"!!! Na specjalną prośbę tych, którzy tej pasty spróbowali umieszczam przepis. 😋 Podobny już był na moim blogu (KLIK) i cieszył się dużym zainteresowaniem. Tutaj jego uproszczona wersja. Mój ostatni gość bardzo zachwycał się jej smakiem, nam domownikom też bardzo smakuje, dlatego bardzo często ją przyrządzam oraz się z Wami dzielę. Polecam!
Składniki:
1 1/2 szklanki słonecznika łuskanego*,
3 łyżki koncentratu pomidorowego,
2 łyżeczki czosnku suszonego w proszku,
2 łyżki oleju tłoczonego na zimno (najlepiej, najzdrowiej - lnianego lub konopnego),
1 płaska łyżeczka soli,
1/4 łyżeczki czarnego pieprzu.
Wykonanie:
Wszystkie składniki blendujemy na pastę o ulubionej konsystencji. Gdy blendera nie posiadamy, składniki po prostu ze sobą mieszamy. Pastę podajemy na kromce chleba. Smacznego!
* Ziarna słonecznika moczyłam kilka godzin (moczę wszelkie nasiona i kasze), a następnie wysuszyłam w dehydratorze. Możecie ominąć ten proces i użyć ziaren bez żadnej obróbki lub moczonych niesuszonych albo prażonych.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz