Zakochałam się w surowych makaronach i będę Was często namawiać do spróbowania. Ta wersja jest jeszcze pyszniejsza od poprzedniej. A gdybym dodała do tego dania "wegańskie" mięso z TEGO przepisu - byłoby to najlepsze na świecie spaghetti "bolognese". Baaaaaaaaaardzo polecam!
Składniki na 4 porcje:
2 duże cukinie,
15 suszonych pomidorów eko,
4 łyżki oliwy,
1 duża cebula,
1 awokado (opcjonalnie),
2 ząbki czosnku,
1 łyżka koperku,
1 łyżka bazylii,
1 łyżeczka oregano,
1/4 łyżeczki soli,
1/2 łyżeczki pieprzu.
Wykonanie:
Cukinie kroimy na spaghetti przy pomocy nożyka Julienne. Pomidory, oliwę i czosnek blendujemy na gładki sos. Mieszamy z makaronem. Dodajemy pokrojoną w półksięzyce cebulę i ewentualnie awokado. Dodajemy przyprawy. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz